Välkommen till Klosterresor

Vad är Klosterresor?

Vi har möjlighet att erbjuda ett boende i en miljö som andas frid och ger utrymme till avskildhet, meditation men också konferensmöjligheter och gemenskap med andra. Vi bokar boende på klosterpensionat till privatpersoner och grupper.

Klosterresor har ett brett utbud av klosterboenden i hela Italien. Från eleganta palats men utsikt över det turkosblåa havet, till spartanska kloster i meditativ miljö samt unika och centrala boenden i storstäderna med utsikt över takåsarna. För att komma till vårt utbud klickar du här.

Att under några dagar stanna till i en rofylld klostermiljö är en möjlighet som människor länge har känt till och utnyttjat. Under medeltiden sökte sig pilgrimer gärna till klostrens gästhus där besökarna kunde övernatta och få måltider serverade i en fridfullare omgivning än de stimmiga värdshusen längs vägen.

KLOSTERRESOR vänder sig till alla typer av personer och grupper. Tillsammans med er planerar vi val av kloster som passar just er, allt utifrån de behov och önskningar ni har.
Klosterresor bokar boende för enskilda, par och familjer. Vi anordnar även personalresor och gruppresor med transfer och guidning mm. Klicka på vårt utbud för att se mer av vad vi kan erbjuda.

VARMT VÄLKOMMEN TILL KLOSTERRESOR!

Hur är det att bo på kloster? Här kan du läsa och få svar på våra vanligaste frågor.

Våra kunder

Här är några kommentarer från våra nöjda kunder.

Åter hemma efter en fantastisk resa. Du hade rätt om att det tar lång tid att förflytta sig i detta bergiga område. En trött “munk” satt o väntade på oss när vi sent anlände till Maiori, en fantastiskt fin liten by med busshållplats direkt utanför klostret. Frukosten var lite väl enkel för vandrare, men vi kunde påverka detta och i slutet av vår vistelse fanns både ost o skinka + “riktigt” bröd. Tack för hjälpen! Klostret rekommenderas till den som vill bo i en lugn by vid havet, men ändå ha tillgång till många matställen o busstransporter.

Mvh Anna-Lena

Tack, Vi är allla väldigt nöjda med vår Italienresa. Klostret med systrarna i Formia var toppen. Bra utrymme för "konferens" och jättefin miljö att arbeta i. Alldeles underbart var det! Även Rom var toppenfint med fräscht hotell med bästa möjliga läge. Tack för bra samarbete!

Tina Peterson, Kanslichef Kyrkoförvaltningen Umeå

Vill bara tala om hur otroligt nöjda vi i gruppen är med vistelsen hos de fantastiska nunnorna. Läget kunde inte bli bättre! Vi nyttjade klosterträdgården och takterassen varje dag och kväll. En söt liten nunna var uppe kl.04 på söndagmorgonen, bjöd på kaffe och släppte ut oss. Vistelsen gav verkligen mersmak! Stort TACK!

Hälsningar från Birgitta Cedås (Gäst på Rosenkransens hus, Rom)

"Hej! Jag vill bara tacka så mycket för boendena i Italien, under resan 4-12 april! Särskilt Rosenkransens hus (Casa per ferie Il Rosario) i Rom. Det var lågmält, charmigt och mycket välkomnande! Uppskattade kapellet i huset. Systarna var överallt. Bussen/bussarna gick nästan bokstavligen runt hörnet vilket gör tiden lättare att planera. Åkte buss och gick långt. Smidigt biljettsystem med 24/48/72 timmarsbiljett och veckobiljetter ger en stor rörelsefrihet. Om jag återvänder till Rom i framtiden så kan jag tänka mig att bo där igen."

Elias (Rom och Assisi)

Vårt utbud

Elisabetsystrarna

Det här klostret/gästhemmet ligger bara några minuters promenad från Stazione Termini och mycket nära Basilikan S. Maria Maggiore.

Se vårt utbud eller boka boende.

Följ oss på Instagram

Här postar vi nyheter och annat kul. Vårt konto heter: Klosterresor. Välkommen!