Klosterresa med tåg – Assisi & Rom
24/4–2/5 2020, Pris från 14 275 kr / person

Följ med på en äventyrlig resa till Italien som kombineras med avkoppling. Resan går med tåg, ett sätt att göra färden mer innehållsrik. Vi får uppleva mycket och det finns tid för reflektioner, diskussioner och avkoppling. Med oss på resan finns svensktalande reseledare.

Rom en mycket charmig stad som lockar många besökare med olika intressen. Den katolska kyrkans huvudstad, lång historia och ett världskänt kök. I Rom gästar vi klosterboende St Lucias hus, vilket är ett centralt boende som ger goda förutsättningar att uppleva staden. S Lucias hus

Assisi är en vackert placerade liten stad och en av kristenhetens mest älskade vallfartsorter. Det beror främst på att här föddes och verkade den helige Franciskus, (1187 – 1226). Staden är full av minnesmärken efter broder Frans och personer i hans omgivning som den heliga Clara. I Assisi besöker vi systrarna hos Maria Immacolata för en rofylld vistelse. Boendet är innanför Assisis murar och ligger i närheten av San Francesco Basilikan. Maria Immacolata

24/4 – Avresa Sverige-Schweiz

Dag 1                 –

Avresa från med tåg. Gruppen ansluter upp i Köpenhamn där vår resa tillsammans påbörjas. Från Köpenhamn tar vi oss ned mot Hamburg för att ansluta nattåget söder över.

25/4 – Schweiz-Rom

Dag 2                 ”F, ljust bröd med smör och sylt tillsammans med en kopp kaffe på nattåget.

Vi vaknar upp i Schweiz efter en natt ombord på ÖBB nightjet. Ombord bjuds vi på en enkel macka med kaffe. Lite mer matig frukost går att få tag på vid Zürich centralstation. Nästa etapp blir genom Schweiz med de otroliga vyerna längs sjöar och berg, det blir svårt att undvika att stirra ut och beundra områden som vi passerar. Väl över gränsen till Italien byter vi tåg i Milano innan vi har nått centralstationen i Rom. Kvällen spenderas på egen hand.

Den 25 april är en röd dag i Italien – Fiesta della Liberazione // Frihetsdagen. Dagen då Italien blev befriat efter det andra världskriget.

26/4 – Heldag i den eviga staden

Dag 3                 F

Vi börjar dagen med en italiensk frukost på klosterboendet. Spenderar förmiddagen med vår svensktalande guide som visar oss runt till fots. Vi får berättat mycket om stadens historiska platser och ser flera omtalade sevärdheter.

Efter lunch besöker vi en av katakomberna utanför staden. Katakomberna är underjordiska tunnlar där Kristina och judar begravdes under antiken. Vid Rom finns det ca 60 katakomber och vi tar oss till katakomben San Callisto. Den här katakomben upprättades på en tidigare romersk begravningsplats. Här samlades folk för tillbedjan och det blev en fristad från förföljelsen under 200-talet e.Kr.  Guidningen är på engelska.

Kväll på egen hand.

27/4 – Resa till Assisi

Dag 4                 F, M

Strax vid lunch går tåget till Assisi. Vi lämnar storstaden och efter ungefär 2 timmars resa genom de italienska landskapen ankommer vi till Santa Maria degli Angeli. Här är Assisi tågstation och för att ta oss upp till staden till vårt klosterboende åker vi lokalbuss upp (ca 3-4km). Från busstoppet går vi till fots upp till gästhemmet.

På kvällen serveras vi en måltid hos systrarna där vi äter gemensamt med gruppen.

28/4 – Visning av Assisi och Fransiskus basilikan

Dag 5                 F, M

Vi blir på morgonen mötta av vår guide Eva som under förmiddagen kommer visa oss runt. Vi börjar med Fransiskus basilikan som ligger mycket nära vårt boende. Vår kunniga guide kommer förmedla historia om staden och dess symboliska personer. Tillsammans strosar vi fram på Assisi genuina gator mellan olika nivåer.

Efter lunch följer reseledare med till Santa Maria degli Angeli för att besöka basilikan. Vi tar bussen ned för att beskåda den kända pilgrimsplatsen. Kyrkan är byggt som ett stort skal runt den kyrka som byggdes för helige Franciskus.

Tillbaka upp till Assisi väljer ni om ni vill ta bussen eller promenera. Gången upp till Assisi är ca

3-4 km och man följer den kända Tegelvägen ”Mattonata”.
Middag hos systrarna.

29/4 – Assisi promenad & besöka

Dag 6                 F, M

Vi möter upp Eva idag igen och spenderar förmiddagen med att se platser som vi ännu inte hunnit se. Tanken är att vi ska ta oss fram till fots.

På eftermiddagen möter vi broder Theodor från Franciskanorden. Theodor är ursprungligen från Danmark men lever idag med bröderna i Assisi.
Middag hos systrarna.

30/4 – Assisi, ledig dag

Dag 7                 F, M

Passa på att ta vara på dagen och gör precis det du känner att du behöver och vill. Förslagsvis går det utnyttja sista resdagen på Interrailkortet och ta en dagstur till någon av grannstäderna. Staden Perugia ligger ca 20–30 minuter bort med tåg.
Middag hos systrarna.

1/5 – Påbörja hemresan

Dag 8                 F

Vi kommer idag att säga på återseende till systrarna i Assisi och påbörja vår tågresa norr över.. Från Assisi tar vi oss till norra delarna av Italien och vidare genom alperna till Schweiz. I Zürich får vi kliva ombord på nattåget och färdas genom hela Tyskland under natten.

2/5 – Hem till Sverige

Dag 9                 ”F, ljust bröd med smör och sylt tillsammans med en kopp kaffe på nattåget.

Vi vaknar upp i Hamburg och fortsätter ganska snart vidare genom Danmark till Sverige. Vår resa går mot sitt slut och vid Köpenhamn fortsätter den individuella resan tillbaka till hemort.

 

Per person 14 275 kr

Senior rabatt 300:-, fyllda 60 år.

Inkluderat i priset:

 • Tåg med interrailkort (5 dagar under en månad) och förbokad sittplats där det är möjligt. Del i fyrbäddskupé på nattåget.
  Resan utgår ifrån Köpenhamn och det kan tillkomma kostnad när vi kompletterar resan från Sverige (mycket ingår i Interrailkortet).
 • Del i dubbelrum med turistskatt enligt program.
 • Frukost och middag alla dagar på plats i Assisi. Markerat F = Frukost, M = Middag.
  På nattåget ingår ”frukost” ett ljust bröd med sylt/smör, kaffe eller te och en flaska vatten.
 • Guide och inträdeskostnader enligt programmet.
 • Pris utifrån del i dubbelrum.
 • Svensktalande reseledare.

Tillägg:

 • Enkelrumstillägg, 1170 kr
 • Avbeställningsskydd – kan kompletteras, betalas senast i samband med anmälningsavgiften.
 • Reseförsäkring
 • Dricks

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften 2000kr per person betalas in i samband med bokning, senast 10 dagar efter bokning. Så snart beställningen är bekräftad och anmälningsavgiften betald är avtalet bindande.

Slutbetalning

Slutbetalningen erläggs senast 5 veckor innan avresa.

Avbeställningskostnad

Fram till 5 veckor innan avresa, anmälningsavgiften. Avbokning mindre än 5 veckor innan avresa, ingen återbetalning.

 

Boka gruppresa med tåg 24/4-2/5 2020