Neapel, it. Napoli, är huvudstad i den italienska regionen Kampanien och huvudort i provinsen Napoli. Neapel har cirka en miljon invånare och ligger nära den berömda vulkanen Vesuvius. Neapel är Italiens tredje största stad, det är även en av Italiens äldsta. Neapel är av tradition pizzans hemstad. Speciellt pizza margherita, med mozzarella, tomat och basilika, som representerar italienska flaggans färger i rött, vitt och grönt. Mycket utsökta och typiska för trakten är pasta med skaldjur (exempelvis ’spaghetti con le vongole’), fisksoppa (zuppa di pesce), friterad fisk (’frittura di pesce’). Bland desserter bör man nämna pastiera, en påsktårta som man hittar året runt i barer och konditorier, sfogliata och babà.
Trots att staden vid första anblick kan kännas rörig och lite smutsig så finns här kulturskatter av världsklass. Neapels Centrum (centro storico) tillhör ett av Unescos världsarv.

Vi har ett boende i Neapel

Birgittasystrarna


Kloster drivs av Birgittasystrar och dessförinnan har det på denna plats bott munkar sedan 400-talet. Klostret ligger på ca. 450 meters höjd ovanför Neapelbukten med en fantastisk utsikt över Neapel och där man även skymtar Capri ute i havet.

Här kan man antingen bo i små hus som alla är försedda med wc/dusch eller rum i huvudbyggnaden där många av rummen har en underbar utsikt över Neapelbukten. Här finns goda konferensmöjligheter.
Gästhemmet har ett litet bibliotek och en kyrka där systrarna har sina dagliga böner och gudstjänster. Omgivningarna inbjuder till många spännande utflykter som exempelvis Vesuvius, Pompei, Capri och den vackra Amalfikusten.

Priser

För priser kontakta Klosterresor.

Kvällstid: Ingen