I Sanremo bor ca 60 000 invånare. Staden är en välkänd turistort och har en lång historia som som kurort. Sanremo kallas för blommornas stad. Med det gynnsamma klimatet med milda temperaturer året om odlas och exporteras här miljoner blommor till hela världen. Alfred Nobel var en tid bosatt där och staden skickar därför blommor till Nobelfesten varje år. Sanremo har en ny och en gammal stadsdel. I den här staden är det kombinationen av modern shopping och gammaleuropeiskt överdåd som gör detta till ett underbart resmål. Här kan man ägna sig åt både bad- och strandliv och kulturella aktiviteter. Den gamla stadsdelen La Pigna präglas av gamla stenhus, smala gator och små torg. Den nya delen är från början ett gammalt fiskeläge som förvandlats till ett elegant och världskänd badort.
Staden har många affärer och butiker och lever mestadels av turismen. Här finns också ett välkänt kasino. Sanremo bjuder på fiske, dykning, windsurfing, golf, ridning, konst, kultur och mycket annat.

Vi har ett boende i Sanremo

Solens Villa

Solens Villa ligger mycket centralt i Sanremo. Endast en kort promenad till strandpromenaden och havet. Tidigare har detta ställe endast varit tillgängligt för präster som behöver vila och rekreation. Nu är gästhemmet öppet även för enskilda, par och familjer.

Villan är omgärdad av en vacker park. Rummen håller god standard och samtliga rum har wc/dusch. Här finns vackra sällskapsrum, en matsal och ett kapell. San Remo är en vacker stad som i väldigt hög grad präglas av turismen, men under lågsäsongen är här väldigt fridfullt och behagligt. Om man vill se sig om kring i regionen så är denna stads läge mycket bra, med goda förbindelser till andra små städer efter den Liguriska kustremsan.

Priser

För priser kontakta Klosterresor.

Kvällstid: Gästerna får nyckel.

Bilder från Solens Villa