Loreto är liten stad belägen på en kulle söder om Ancona. Den ligger några km inåt landet från den adriatiska kusten i Marche-regionen i centrala Italien.
Loreto är ett av de viktigaste pilgrimsplatserna i Italien. Närmare 4 miljoner pilgrimsvandrar hit varje år. Enligt legenden fördes Jungfru Marias hus (Casa Santa), alltså Jesus barndomshem, genom ett under år 1294 av änglar från det heliga landet till Loreto. Senaste tiden undersökningar visar att det var en bysantinsk familj, Angelos, som stått för flytten för att huset inte skull falla i de otrognas händer när korsfararnas rike föll.

Vi har ett boende i Loreto

Albergo Madonna av Loreto


Detta ställe liknar mer ett "andligt hotell" och ligger i den lilla staden Loreto. En inbjudande blomstande innergård hälsar gästerna och när man kommer in finns här en stor reception. Rummen håller hög standard, vackra möbler och samtliga rum har wc/dusch.

Här finns ett kapell som är tillgängligt både för turister/pilgrimer och lokalbefolkningen. Man kan beställa både halv och helpension. Läget är utmärkt, det ligger mitt i den gamla staden med restauranger och affärer, och bara ett stenkast från Basilikan.

Priser

För priser kontakta Klosterresor.

Bilder från Albergo Madonna av Loreto